Hopp til innhold
NUPI skole

Arrangement

Teoriseminar: “Internationalised rule”. Budsjettstøtte som styringsteknologi

Professor Klaus Schlichte presenterer funn frå den pågåande forskinga si om Max Webers rolle og relevans for å forstå “internationalised rule”.
09 november 2017
13:15 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Engelsk

Sidan byrjinga av 2000-talet har politikken rundt "budsjettstøtte" blitt ei viktig form for utviklingshjelp. Som så mykje annan utviklingspolitikk, har han ikkje gitt dei ønskte resultata - samtidig som han produserer utilsikta konsekvensar.

Med særleg fokus på det ugandiske samfunnet, meiner professor Schlichte at budsjettstøttemekanismen legg til rette for ein internasjonal regjeringsteknologi. Forskinga byggjer på eit prosjekt som undersøkjer to politiske felt - vitskapspolitikk og utviklingshjelp - for å fastslå i kva grad byråkratiske praksisar samlar seg globalt. Etter Max Webers utsegn om at  "dominans i kvardagen er administrasjon", ser dette teoriseminaret på kor langt administrasjonspraksis påverkar innhaldet og maktforholda i internasjonaliserte reglar.

Klaus Schlichte er professor ved Universität Bremen, og hans forskingsinteresser er internasjonal politisk sosiologi, krig og væpna konfliktar og statsstyre.

Møteleiar er seniorforskar ved NUPI Jon Harald Sande Lie.

Taler

Klaus Schlichte
Professor, Universität Bremen
09 november 2017
13:15 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Engelsk