Hopp til innhold
NUPI skole

Arrangement

Internasjonal politikk og cyberspace

Karsten Geier, internasjonal ekspert på cyber og tryggleik, besøkjer NUPI for å gi deg ei oversikt over det som er verd å vite om internasjonalt cyberdiplomati.
24 april 2018
13:00 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Cyber
  • Engelsk

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi skaper nye utfordringar for internasjonale spørsmål. 'Cyber ​​everything' har store følgjer, blant anna for internasjonal fred og tryggleik. Vi treng ei betre forståing av desse utfordringane og gode måtar å handtere dei på.

Fleire og fleire statar og ikkje-statlege aktørar utviklar og bruker nettkompetanse, kva reglar gjeld for ansvarleg statsåtferd i cyberspace? Korleis kan vi skape tillit mellom statar til å ikkje misbruke informasjons- og kommunikasjonsteknologi? På kva nivå må vi handle - globalt, regionalt, bilateralt? Og korleis kan vi sørgje for at IT-industrien, forskinga og det sivile samfunnet tar sine respektive roller og ansvar?

Leiaren av koordineringsstaben for Cyber ​​Policy i det tyske utanriksdepartementet, Karsten Geier, gjestar NUPI ​​for ein diskusjon om problemstillingar og prioriteringar rundt dette. Han leidde FNs Gruppe av regjeringsekspertar på informasjon og kommunikasjon i samanheng med internasjonal tryggleik i 2016-2017. Karsten bidrar også med erfaringa si i Organisasjonen for tryggleik og samarbeid i Europa (OSCE), der han har vore aktivt engasjert sidan 2003 i kompetansebygging på cyberområdet.

Forelesar i global tryggleik på King's College London, Dr. Tim Stevens, og NUPI-forskar Lilly Pijnenburg Müller vil komme med kommentarar til Geiers presentasjon.

Ordstyrar er Niels Nagelhus Schia, koordinator for NUPIs Cyber Security Centre.

Talere

Karsten Geier
leder av koordineringsstaben for Cyber Policy i Tysklands utenriksdepartement
Lilly Pijnenburg Muller
Tidligere ansatt
Tim Stevens
Lecturer in Global Security, Department of War Studies, King’s College London
24 april 2018
13:00 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Cyber
  • Engelsk