Minda Holm

Forsker

Minda Holm er forsker i forskningsgruppen på utenrikspolitikk og diplomati.

Hennes faglige interesser inkluderer russisk og amerikansk utenriks- og sikkerhetspolitikk, global (liberal) styring, og autoritær politikk. I tillegg er hun interessert i sosial og politisk teori, især knyttet til demokrati, statsmakt og realisme. Hun har jobbet og studert i Egypt, England, Kasakhstan, Russland, Tadsjikistan, Wales og USA, og snakker russisk.

På NUPI jobber hun både med anvendt forskning, især på global styring, Russland, internasjonal sikkerhetspolitikk og norsk utenrikspolitikk, og mer teoretisk. Fra og med januar 2017 er hun medredaktør for Internasjonal Politikk sammen med Niels Nagelhus Schia og Benjamin de Carvalho.

Holm har to bachelorgrader i henholdsvis statsvitenskap og post-sovjetiske områdestudier fra Universitet i Oslo, og to mastergrader i Internasjonale Relasjoner med spesialisering i utenriks- og sikkerhetspolitikk fra London School of Economics and Political Science (LSE) og George Washington University, hvor hun var Fulbright-stipendiat. Før hun begynte å jobbe fulltid på NUPI jobbet hun i 2012-2015 deltid i forskningsgruppen for Russland, Eurasia og Arktis.