Hopp til innhold

Arbeidsoppgaver, quiz og lenkeforslag til HHD nr. 8 2016

title

Arbeidsoppgaver, quiz og lenkeforslag til HHD nr. 8 2016

short_description

related_quiz

questions

tasks

  1. Hva menes med sekterisk krig?
  2. Hva menes med en vasallstat?
  3. Hva er wahabismen?
  4. Hva menes med stedfortrederkrig?
  5. Hvor stor andel utgjør sunnimuslimer av alle muslimer?
  6. Gjør greie for hva forfatteren mener med at det er å overforenkle å framstille striden mellom Iran og Saudi-Arabia for en religiøs konflikt.
  7. Både Saudi-Arabia og Iran har henholdsvis en sjiamuslimsk og en arabisk minoritet. Hvordan forholder styresmaktene i de to landene seg til sine to minoriteter?
  8. Hvordan endret den amerikanske invasjonen av Irak i 2003 maktbalansen i Midtøsten?
  9. Gjør greie for hvordan omliggende makter i Midtøsten kan påvirke borgerkriger der.
  10. Hvordan kan kan sekterisk politikk fungere som lynavleder for styresmaktene i Iran og Saudi-Arabia?
  11. Gjør greie for hvilke konsekvenser rivaliseringen mellom Iran og Saudi-Arabia har hatt for andre land og grupper i Midtøsten.
  12. Smågruppearbeid: Den ene halvdelen av gruppene skal gjøre greie for og presentere det iranske synet på Saudi-Arabia for de andre gruppene. En av smågruppene plukkes ut til å framføre for alle andre grupper. Den andre halvdelen av smågruppene gjør det samme med det saudiske synet på Iran. Også herfra trekkes en av smågruppene ut til å presentere.  Finn gjerne mer informasjon på internett - ut over det som står i selve artikkelen.
  13. Storgruppe: Diskuter ulike tiltak som kan fremme tillit og mer fredelige forhold mellom rivalene Iran og Saudi-Arabia.

Lenkeforslag til denne artikkelen

tags

Samfunnsfag (fellesfag), definere omgrepet makt og gje døme på korleis makt blir brukt i verdssamfunnet, Politikk og menneskerettigheter (programfag), sammenlikne former for makt og maktbruk og vurdere internasjonale aktørers rolle i verdenssamfunnet, beskrive og vurdere internasjonale konflikt- og problemområder

tags_migration

Samfunnskunnskap (fellesfag), Politikk og menneskerettigheter (programfag)