Afrikas Horn: Den strategiske betydning for Europa, Gulf-statene og andre aktører

Tir 19 apr. 2016
Tid: 14:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 34
Legg i kalender 16-04-19 14:00 16-04-19 15:30 38 Afrikas Horn: Den strategiske betydning for Europa, Gulf-statene og andre aktører På dette seminaret vil Alexander Rondos ta for seg utfordringene som regionen står overfor, og Afrikas horns strategiske betydning for Europa, Gulf-statene og andre aktører. Hvordan kan disse utfordringene konverteres til en fellesinnsats som kan gjøre det mulig for Afrikas horn å bli en plattform for samarbeid om samarbeid om sikkerhets- og økonomiske spørsmål? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

På dette seminaret vil Alexander Rondos ta for seg utfordringene som regionen står overfor, og Afrikas horns strategiske betydning for Europa, Gulf-statene og andre aktører. Hvordan kan disse utfordringene konverteres til en fellesinnsats som kan gjøre det mulig for Afrikas horn å bli en plattform for samarbeid om samarbeid om sikkerhets- og økonomiske spørsmål?

Afrikas horn er en region med store variasjoner i geografi, historie, befolkning, politikk og kultur. Dét har gjort regionen sårbar for konflikter både innad i samfunnene der og mellom landene som utgjør Afrikas horn. Dette mangfoldet har også lagt til rette for at utenforstående har kunnet bedrive stedfortrederpolitikk i regionen.

Nå er Djibouti, Eritrea, Etiopia, Sudan, Sør-Sudan og Somalia – og Kenya og Uganda – kommet i stormakters søkelys.

Flere faktorer påvirker Afrikas horn i dag. Terrorisme, nye lojalitetsbånd, handelssikkerhet i Rødehavet og den globale migrasjonskrisen er noen av disse. I geopolitisk sammenheng er Afrikas horn Europas sårbare nabo i et veldig fragmentert sør.

Program 14:00–15:30:

Velkommen ved Jon Harald Sande Lie, seniorforsker, NUPI
Introduksjon av Alexander Rondos ved Jens-Petter Kjemperud, Utenriksdepartementet
Presentasjon ved Alexander Rondos
Kommentarer, NUPI
Q & A
Ordstyrer: Jon Harald Sande Lie, Seniorforsker, NUPI

Følg seminaret direkte på YouTube: