Frokostseminar: Fremtidens landmakt – hva skal den forsvare og hvordan skal den gjøre det?

Tir 16 mai 2017
Tid: 08:00 Sted: NUPI Språk: Norsk Ledige plasser: 21
Legg i kalender 17-05-16 08:00 17-05-3 10:00 38 Frokostseminar: Fremtidens landmakt – hva skal den forsvare og hvordan skal den gjøre det? Leder for Landmaktutredningen, brigader Aril Brandvik, gjester NUPI for å gjøre rede for utredningens funn så langt. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Leder for Landmaktutredningen, brigader Aril Brandvik, gjester NUPI for å gjøre rede for utredningens funn så langt.

OBS!: Bygget åpner ikke før 08.00

Den pågående utredningen av fremtidens landmakt, Landmaktutredningen, har som mandat å se på hvordan den sikkerhetspolitiske utviklingen i våre nærområder, samt utviklingen av kapasiteter hos potensielle motstandere, påvirker landmakten.

Spørsmålet er om dagens landmakt er optimalt tilpasset for å møte hele spekteret av moderne trusler med den reaksjonsevne og mobilitet som er nødvendig. Eksempler på slike moderne trusler kan være nye langtrekkende presisjonsvåpen, hybride virkemidler, og urban krigføring.

På dette seminaret vil leder for utredningen, Brigader Aril Brandvik, fortelle om utredningens funn så langt. Han forklarer hvilke trusselscenarier som har blitt lagt til grunn, og hvilke militærteoretiske konsepter de har vurdert som respons til dette.

  • Ståle Ulriksen (Sjøkrigsskolen og NUPI) vil kommentere på trusselscenariene
  • Oblt. Palle Ydstebø (Forsvarets Høyskole) vil kommentere på militærteori og konseptene
  • Ordstyrer: Karsten Friis, NUPI

Seminaret ønsker med dette også å initiere en bredere debatt om Forsvarets generelle innretning mot det nye trusselbildet. Norge har ikke oppdatert sitt strategiske konsept siden 2009, og den fellesoperative doktrinen fra 2014 kom ut før Russland annekterte Krim. Det er derfor behov for en mer overordnet debatt om Forsvarets rolle og innretning i en mer usikker tid.

Vi serverer frokost fra klokken 08.00, og starter seminaret 08.30.

Arrangementet streames også live på vår YouTube-kanal: