Kosovo og Vest-Balkan: mot en demokratisk endring?

Tor 31 aug. 2017
Tid: 12:30 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 4
Legg i kalender 17-08-31 12:30 17-08-31 14:00 38 Kosovo og Vest-Balkan: mot en demokratisk endring? Albin Kurti gjester NUPI for å snakke om Kosovo og den politiske endringen i landet. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Albin Kurti gjester NUPI for å snakke om Kosovo og den politiske endringen i landet.

Vest-Balkan har lenge vært er region hvor nasjonale-, regionale- og stormaktsinteresser til tider har utspilt seg på voldelige og uforutsigbare måter. Flere uløste grensetvister preger området. Internasjonalt har Vest-Balkan blitt sett på som et sted der prioritering av stabilitet og demokrati har kommet i konflikt. Nylig har likevel valg i flere av de vestbaltiske landene vist at det er en endring på gang. Denne presentasjonen av Albin Kurti presenterer et perspektiv på Kosovo og denne utviklingen.

Albin Kurti er medlem av Kosovos forsamling og var opposisjonens statsministerkandidat ved parlamentsvalget i juni 2017 – et valg som resulterte i en fortsatt uoppløst politisk situasjon. Han har lenge vært en kritiker av både lokal og internasjonal ledelse i Kosovo og en tidligere leder av landets største politiske parti, Lëvizja Vetëvendosje.

Ordstyrer er seniorrådgiver ved NUPI Karsten Friis.

Arrangementet er en del av prosjektet "Norge møter Europa".