AVLYST: Frokostseminar: Hvordan forstå europeisk integrasjon?

Tir 8 mai 2018
Tid: 08:30 Sted: NUPI Språk: Norsk Ledige plasser: 42
Legg i kalender 18-05-8 08:30 18-05-9 10:00 38 AVLYST: Frokostseminar: Hvordan forstå europeisk integrasjon? På grunn av uforutsette hendelser må vi dessverre avlyse dette arrangementet. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

På grunn av uforutsette hendelser må vi dessverre avlyse dette arrangementet.

Europeisk og global økonomisk integrasjon har ført til historisk høy økonomisk vekst og velstand i store deler av verden. Den har endret handlingsrom både for enkeltindivider, bedrifter, regioner og land og gitt nye muligheter for mange. På en annen side har denne utviklingen også ført med seg utfordringer og problemer som kan være krevende å håndtere, og som ikke er ønskelig for alle.

8. mai presenterer Ole Gunnar Austvik sin splitter nye bok «Europeisk integrasjon. Økonomi og politikk» som ser på hvordan integrasjonen i Europa fører til vekst, gjensidig avhengighet og omfordeling av inntekt og makt. Boka drøfter også hvordan nasjonal politikk blir mer lik på tvers av land og påvirker handlingsrom for stater, bedrifter og personer. Særlig har Austvik sett på EU/EFTA-området, med et blikk på samspillet med den globale økonomien, og relasjonene til Russland.

Sammen med UiO-professor Dag Harald Claes, skal Austvik diskutere de viktigste punktene i denne 480 siders store boka som er utgitt på Universitetsforlaget.

Ole Gunnar Austvik er professor i politisk økonomi ved Høgskolen Innlandet - Lillehammer. Han er knyttet til Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og har arbeidet blant annet ved Handelshøyskolen BI og Statistisk Sentralbyrå. Han er også utnevnt Senior Fellow ved Harvard Kennedy School.

Dag Harald Claes er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hans forskningsinteresser er blant annet internasjonal politikk, internasjonal politisk økonomi (IPØ), internasjonale institusjoner og internasjonal energipolitikk.

Arrangementet strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal. Vi serverer frokost fra 08.00! Merk: heisene i bygget åpner ikke før 08.00.

Det vil være mulig å kjøpe boka på arrangementet.