Frokostmøte: Hva skjer når felleskapet rakner?

Ons 7 nov. 2018
Tid: 08:00 Sted: Publikumsfoajeen, Nationaltheatret Språk: Norsk Ledige plasser: 20

Er vi på vei mot en ny verdensorden der kynisk pragmatisme trumfer demokratiske verdier?

OBS! Merk at dette arrangementet finner sted på Nationaltheatret. Frokost serveres fra 07.30. Det faglige programmet starter 08.00 og avsluttes 09.00.

I tiårene etter den kalde krigen har verden vært dominert av et felles, vestlig og demokratisk verdisyn – med rot i fellesskapet som ble etablert under og etter andre verdenskrig. Dette har tjent Norge godt, og vi har vanskelig for å forestille oss alternativer til denne verdensordenen.

Men denne ordenen virker ikke lenger selvsagt. Demokratiet er under press i land etter land, og stormakter som Kina og Russland tilbyr nå andre løsninger, uten å bry seg om demokrati og menneskerettigheter. EU synes handlingslammet i møte med populisme og utmeldelser, og USA under Trump virker uinteressert i det fellesskapet som har holdt vesten sammen i 75 år.

Står vi overfor en kollaps i det vestlige verdisamholdet? Hvordan påvirker dette det europeiske fellesskapet? Og hva gjør det med de mindre fellesskapene – både på nasjon- og individnivå? Hva må til for å gjenskape tilliten? Kan det i det hele tatt repareres?

Frokostmøte er et samarbeid mellom Nationaltheatret og NUPI og er inspirert av forestillingen Savnet Felleskap som går på Nationaltheatret disse dager. Bindene påmelding via Nationaltheatrets sider.