Mat i India: forbruk, fattigdom, priser og verdikjeder

Tir 21 aug. 2018
Tid: 10:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 54
Legg i kalender 18-08-21 10:00 18-08-21 13:00 38 Mat i India: forbruk, fattigdom, priser og verdikjeder For India som har store problemer med fattigdom, er matsikkerhet en viktig sak på agendaen. NUPI-forskere har sammen med andre eksperter sett nærmere på hvordan situasjonen er og hva som kan gjøres i håp om å kaste nytt lys på problemet. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

For India som har store problemer med fattigdom, er matsikkerhet en viktig sak på agendaen. NUPI-forskere har sammen med andre eksperter sett nærmere på hvordan situasjonen er og hva som kan gjøres i håp om å kaste nytt lys på problemet.

Under dette arrangementet skal funn fra prosjektene Food Security in India: The Interactions of Climate Change, Economics, Politics and Trade (FOODSEC) presenteres. Det vil også bli lagt frem en India-relatert studie fra prosjektet Traders in the food value chain.

I det sistnevnte prosjektet har Meenakshi Rajeev studert endringer i den indiske fiskerisektoren, både med fokus på handel, fordelingskanaler og verdikjeder i rask endring, og det har blitt lagt stor vekt på produsenter, arbeidere og forbrukere.

Fra FOODSEC-prosjektet skal Arne Dulsrud og Unni Kjærnes presentere avgjørende faktorer for matforbruket i India som tar utgangspunkt i nye data fra landsbyer og urbane slummer.

Arne Melchior skal presentere nye empiriske bevis for den store matprisspredningen i ulike indiske delstater, og hva som bestemmer disse prisforskjellene.

Til slutt vil Fenella Carpena presentere funn fra sin økonometriske studie på hvordan tørke har hatt en negativ effekt på matforbruk, både i kvantitet og kvalitet, i distriktene i India, og at dette i stor grad skyldes endring i inntekt fremfor tilgjengelighet.

PROGRAM:

10.00-10.05

Introduksjon

10.05-10.45

Value chains in India’s fisheries sector,Meenakshi Rajeev (Institute for Social and Economic Change – ISEC)

10.45-11.15

Food price differences across Indian states. Arne Melchior (NUPI)

11.15-11.30

Kort lunsjpause

11.30-12.00

Food consumption and poverty: Evidence from Bihar and Karnataka. Arne Dulsrud og Unni Kjærnes (OsloMet/SIFO)

12.00-12.30

Droughts, household food consumption and nutritional intake: A study of rural India, Fenella Carpena (OsloMet/tidligere NUPI)

12.30-13.00

Q&A

Relevante publikasjoner

Relevante prosjekter