Økt migrasjon gjennom den øst-europeiske ruten – nye dilemmaer for EU

Tir 7 des. 2021
Tid: 14:00 Sted: NUPI / Direktestrømming til Youtube og Facebook Språk: Engelsk Ledige plasser: 57

På grensen mellom Polen og Hviterussland ser vi nå et nytt fenomen: bruken av migranter som et politisk verktøy i en stats utenrikspolitikk.

REGISTER DEG HER FOR Å DELTA FYSISK PÅ SEMINARET.

Økt migrasjonspress på grensen mellom Polen og Hviterussland er i ferd med å åpne en ny migrasjonsrute til Europa. I tillegg står vi nå overfor et nytt fenomen i internasjonal politikk: å bruke migranter som et politisk verktøy i en stats utenrikspolitikk.

Europeiske beslutningstakere advarer om «våpengjøring» av migrasjon i en ny hybrid krigføring. Vi ser at dette fører til store utfordringer med overholdelse av folkerettslige normer mens det oppstår spørsmål rundt situasjonen i vertsland for flyktninger.

Dette seminaret er en plattform for meningsutveksling om den senere tids utvikling, og deltakerne vil diskutere for hva den mest optimale håndteringen av migrasjon under skiftende omstendigheter kan være.

Dette seminaret er en del av prosjektet “Migrasjon og utvikling: Kunnskapsutveksling mellom Norge og Polen (MiDeShare)”. Prosjektet er finansiert av Island, Liechtenstein og Norge gjennom EØS-midlene.

Om du heller ønsker å følge diretestrømmingen av dette seminaret, kan du registrere deg her, så sender vi deg en lenke til dette når det det nærmer seg seminardatoen.