Bildet viser en ipad Foto: nyphotographics.com/Creative Commons/CC BY SA 3.0

STØTTER FORSKNINGEN: Tre forskningsprosjekter i NUPI-regi har fått tildelt midler i årets FRIPRO-runde. I alt har Norges Forskningsråd gitt 943 millioner kroner til fri prosjektstøtte i år.

Prestisjefylte prosjektmidler til NUPI-forskere

Publisert: 14. des. 2016

- Dette var en fantastisk god dag for NUPI! sa direktør Ulf Sverdrup om årets tildeling av frie forskningsmidler (FRIPRO) fra Norges forskningsråd tirsdag 13. desember.

NUPI-forskerne Benjamin De Carvalho og Jon Harald Sande Lie ble tildelt Unge forskertalenter-stipend i FRIPRO. I tillegg fikk NUPI et spennede FRIPRO- prosjekt ved Morten Bøås og Tine Gade.

Fagkomiteen for humaniora og samfunnsvitenskap (FRIHUMSAM), som NUPI-forskerne har fått støtte fra, har tildelt 264 millioner kroner til 35 prosjekter. Prosjektene som har fått finansiering, starter i 2017. Med denne tildelingen blir ca. 10 prosent av beløpet det er søkt om innvilget. Totalt ble 318 søknader i FRIHUMSAM-kategorien behandlet, og 35 prosjekter ble tildelt støtte.

- Dette er selvsagt store prestasjoner fra de som har fått midler. Samtidig er det viktig å huske på at å vinne prosjektmidler er et team-arbeid som involverer andre forskerkollegaer, og medarbeidere i støttefunksjonene, sier Ulf Sverdrup.

Se alle prosjekttildelingene her.

- På samme dag fikk vi også beskjed om at en av våre forskere har gått videre til andre runde på ERC Advanced Grant, sier Sverdrup, og legger til:

- Gratulerer også til Peace Research Institute Oslo (PRIO) som også fikk flere tildelinger, og til CMI, som fikk ett. Vi kan vel trygt si at de utenrikspolitiske instituttene i Norge er gode! fastslår NUPI-direktøren.