Minda Holm

Forsker

Minda Holm er forsker i Forskningsgruppen for global orden og diplomati.

Hennes faglige interesser inkluderer global (liberal) styring, sikkerhetspolitikk og statsmakt. I tillegg er hun interessert i sosial og politisk teori, især knyttet til demokrati, ideologi og realisme. Geografisk har hun jobbet særlig mye med Russland, Eurasia og USA.  

I 2018-2021 er hun doktorgradsstipendiat ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i København (veileder Prof. Ole Wæver) på et internasjonalt forskningsprosjekt om "The World of the Right" (med V.S. Tjalve (DIIS), JF Drolet (Queen Mary) og M.C. Williams (U. Ottawa)), med fokus på de ideologiske båndene mellom høyrebevegelser internasjonalt, og deres syn på internasjonal politikk og global orden. Hun er også tilknyttet Dansk Instituttet for Internasjonale Studier (DIIS) og deres forskningsgruppe for Internasjonal Sikkerhet, som finansierer deler av doktorgraden. Fra januar 2018 leder hun et 3-årig forskningsprosjekt finansiert av Forsvarsdepartementet i Norge som ser på samme tematikk. 

Holm har to bachelorgrader i henholdsvis statsvitenskap og post-sovjetiske områdestudier fra Universitet i Oslo, og to mastergrader i Internasjonale Relasjoner med spesialisering i utenriks- og sikkerhetspolitikk fra London School of Economics and Political Science (LSE) og George Washington University, hvor hun var Fulbright-stipendiat. Hun har ellers studert/jobbet i Russland, Wales, Egypt, Kasakhstan og Tadsjikistan. 

Holm er bokredaktør for Internasjonal Politikk (tidl. medredaktør) og fast utenriksspaltist for Dagsavisen.