Hopp til innhold
NUPI skole

Arrangement

Niger og Sahel-regionen: Politiske, sosiale og sikkerhetspolitiske utfordringer

Nigers utenriksminister, Mohammed Bazoum, kommer til NUPI for å snakke om Niger og de politiske, sosiale og sikkerhetspolitiske utfordringene i Sahel-regionen.
19 juni 2013
12:30 Europe/Oslo
Språk:
NUPI
Seminar

Mohammed Bazoum, Nigers utenriksminister er på Norgesbesøk 18.-19. juni. Han er invitert til Norge av utviklingsminister Heikki E. Holmås, som en oppfølging av utviklingsministerens ønske om et sterkere norsk engasjement i Niger.

Bazoum kommer til NUPI 19. juni for å snakke om Niger og de politiske, sosiale og sikkerhetspolitiske utfordringene i Sahel-regionen. Niger er verdens minst utviklede land i følge FNs utviklingsindeks HDI. Det har høy befolkningsvekst (3,9 prosent) og blir rammet av stadig verre tørkeperioder. Niger er omringet av urolige stater og områder, som Mali, Libya og det nordlige Nigeria.

Niger har hatt en urolig historie preget av militærkupp og tuareg-opprør, men har siden 2010 opplevd ro og et demokratisk styre. Nigers valgte ledere har visjoner for utvikling og demokrati. I nært samarbeid med det internasjonale samfunn har de staket ut en kurs ut av fattigdommen. En positiv utvikling her vil ha positive ringvirkninger i regionen.

Bazoum vil holde sitt foredrag på fransk med norsk oversettelse.

Program 11.30-12.30

  • Niger i hjertet av en urolig Sahel-region. Politiske, sosiale og sikkerhetspolitiske utfordringerMohammed Bazoum, Nigers utenriksminister
  • Q and A
19 juni 2013
12:30 Europe/Oslo
Språk:
NUPI
Seminar