USA regnes som det mest sofistikerte landet i verden når det kommer til cybersikkerhet og cyberforsvar. Men også her venter stadig nye trusler og utfordringer.

Victor Piotrowski og Ralph Wachter vil på dette arrangementet gi et overblikk på USAs strategi for cybersikkerhet og dens gjennomføring – en strategi som har strukket seg over fire presidentskap, og som inkluderer den nåværende presidentordren for cybersikkerhet (Executive Order on Cybersecurity).

Piotrowski er seniorekspert på amerikansk cybersikkerhet. Han er programdirektør ved CyberCorps (SFS) og ved Secure and Thrustworthy Cyberspace (SaTC). Han har også hatt flere ledende posisjoner i den amerikanske regjeringen på områder som er relatert til cybersikkerhet og utdanning.

Wachter er programdirektør for Division of Computer and Networks Systems ved National Science Foundation og har tidligere arbeidet med blant annet datasikkerhet ved Office for Naval Research. Han har en Ph. D avdeling for matematikk ved John Hopkins University.

Ordstyrer er NUPI-forsker Lilly Pijnenburg Muller.