Hopp til innhold
NUPI skole

Arrangement

Russland, økonomi og makt i det 21. hundreåret

Nigel Gould-Davies skal snakke om Russlands posisjon i verdsøkonomien, og utfordringane og moglegheitene denne gir for Russland og Vesten.
24 juni 2018
09:00 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Russland og Eurasia
  • Engelsk

Russisk styrke blir vist på mange måtar, men den største svakheita i landet har alltid vore den same: av alle stormaktene har Russland vore det minst utvikla landet økonomisk sett. Dette skaper utfordringar både i innanriks- og utanrikspolitikken som førre regime har prøvd å løyse på ulike måtar.

Dette klargjer president Putins ambisiøse strategi for å få økonomiske forhold til å bli påverknadsinstrument, og det gir eit tydelegare bilete av Vestens bruk av sanksjonar. Det gir også innsikt i måten Kina kan bruke globalisering på til å støtte vidare vekst i framtida.

Det er dette temaet Nigel Gould-Davies skal snakke om når han besøkjer NUPI 25. juni. Gould-Davies er stipendiat ved Russland og Eurasia-programmet til Chatham House. I tillegg underviser han ved Mahidol University i Thailand, og har tidlegare arbeidd med internasjonal energiindustri i Sentral-Asia og Søraust-Asia. Gould-Davies har publisert breitt om internasjonale relasjonar og om Sovjet/post-sovjet. Han fekk bacheloren sin og Mphil frå Oxford University og PhD frå Harvard University.

Ordstyrar er seniorforskar ved NUPI Roman Vakulchuk.

Arrangementet blir strøymt direkte på NUPIs YouTube-kanal:

Taler

Nigel Gould-Davies
Chatham House
24 juni 2018
09:00 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Russland og Eurasia
  • Engelsk