Vi serverer frokost fra 08.30!

Internasjonalt diplomati kan være en vanskelig affære, noe de avbrutte samtalene om Nord-Koreas atomprogram er et godt eksempel på. Selv der det er et visst nivå av tillit, kan diplomatiske kompromisser vise seg å være vanskelig. Hvordan forhandler man når tilliten er lav, og både innsatsen og spenningen er høy?

På seminaret 14. mai skal ambassadør Christopher Hill snakke om diplomati under krevende forhold.  Fra krigene på Balkan, til brutaliteten i Nord-Korea, og den endeløse krigen i Irak, vil Hill gi et innblikk i hverdagen som amerikansk diplomat som forhandlet med vanskelige partnere. Hill deler sin erfaring som toppdiplomat. Han har blant annet har vært med på viktige forhandlinger med Nord-Korea, Irak og på Balkan. Han vil også snakke om sin visjon for rollen diplomatiet bør spille i håndteringen av nasjonale kriser, samt USAs rolle i global politikk.

Dette er en del av en seminarserie i forbindelse med at NUPI i 2019 feirer 60 år. Tidligere arrangement i denne serien: NUPI 60 år – Lille land, hva nå?

Seminaret ledes av NUPI-direktør Ulf Sverdrup og strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal:Chris Hill er en av USAs mest fremtredende ambassadører. Han har blitt utnevnt av tre presidenter og hans siste post var som ambassadør i Irak fra april 2009 til august 2010. Før dette var Hill assisterende statssekretær for Øst-Asia og Stillehavet fra 2005 til 2009, hvor han også var leder av den amerikanske delegasjonen i sekspartssamtaler om det nordkoreanske kjerneproblemet. Tidligere har han vært den amerikanske ambassadøren til Sør-Korea (2004-05), Polen (2000-04), Republikken Makedonia (1996-99) og spesialutsending til Kosovo (1998-99). Han er for øyeblikket sjefsrådgiver for kansler for globalt engasjement, og professor i diplomati ved University of Denver.

Christopher R. Hill var amerikanernes sjefsforhandler da USA forhandlet med Nord-Korea i 2005. Han er en av USAs mest fremtredende ambassadører, og blant annet til Irak, og forhandlet i noen av vår tids mest anspente konflikter. Hvordan forhandle mellom stater når tilliten er lav, og både innsatsen og spenningen høy? Det skal Hill snakke om når han gjester NUPI 14. mai.