WWF, J.M. Stenersens Forlag og NUPI inviterer til miniforedrag ved journalist og forfatter av Den ubeboelige planeten av David Wallace-Wells, etterfulgt av paneldiskusjon om viktigheten av en grønnere utenrikspolitikk.

Verden mister natur i rekordfart. Verdenshavene blir surere og temperaturen på kloden fortsetter å øke. Dette truer matsikkerheten, luftkvaliteten, skaper folkevandringer og øker risikoen for ressurskonflikt - både innen og mellom land.

World Economic Forum rangerer ødeleggelse av naturlige økosystemer, vannmangel og luftforurensning som mye større trusler enn risikoen knyttet til aksjebobler, korrupsjon og terrorangrep.

Skadene vi påfører naturen er en realpolitisk risiko som påvirker vår sikkerhet og interesser. Likevel er betydningen av miljø marginal i dagens globale politikk.

Arrangementet vil foregå på engelsk, og stiller ingen krav til påmelding. Merk at arrangementet foregår på Deichmanske hovedbibliotek.

Den ubeboelige planeten fikk terningkast 5 av Marius Wulfsberg i Dagbladet, som oppsummerer slik: «Skremmende, viktig og veldokumentert».