I tråd med at samfunnet blir mer og mer digitalt, blir digitale strukturer et stadig viktigere element i norsk infrastruktur. Dette byr på både muligheter og utfordringer. Data og datakraft har sammen et enormt verdiskapingspotensial. Samtidig ser vi i koronatider en bekymringsfull økning i cyberangrep, falske nyheter og svindelforsøk som krever økt årvåkenhet og bevisstgjøring rundt den digitale sikkerheten. Hvordan kombinerer vi behovet for økt verdiskaping med vern av e-demokratiet vårt?

12. august er det duket for samtale om dette temaet på Litteraturhuset. Det er plass til et begrenset antall deltakere i Amalie Skram-salen, men det vil også være mulig å følge hele arrangementet direkte her.

I panelet sitter Berit Svendsen, internasjonal sjef i Vipps; Roar Thon, fagdirektør sikkerhetskultur ved Nasjonal sikkerhetsmyndighet; Lars Gjesvik, forsker i NUPI og Microsofts Casper Klynge, VP European Government Affairs. Arrangementet er et samarbeid med Microsoft, og ledes av seniorforsker Karsten Friis.

Arrangementet er en del av Møteplass Oslo 2020 - høstens store møteplass for politikere, media, næringsliv og organisasjoner. Når Norge skal komme seg ut av koronakrisen, er det helt avgjørende at vi finner de gode løsningene sammen. 12. og 13. august blir derfor nabolaget Litteraturhuset, Park 29 og Lorry fylt med debatter, møter og kveldsarrangementer.