Osama Bin Ladens største frykt var ikke å bli fanget eller å dø, men at al-Qaidas hemmeligheter skulle bli avslørt. Med utgangspunkt i et unikt kildemateriale, presenterer Nelly Lahoud i dette webinaret hovedfunn fra sin nylig utgitte bok – The Bin Laden Papers: How the Abbottabad Raid Revealed the Truth about al-Qaeda, Its leader, and His Family.

Lahoud har gjort et dypdykk i Bin Ladens dokumenter og sett på al-Qaidas godt bevoktede hemmeligheter. Hun forklarer blant annet Bin Ladens planer for fremtidige angrep, al-Qaidas fiendtlighet mot land som Saudi-Arabia, Iran og Pakistan, og førstehåndsberetninger om al-Qaida fra 11. september til likvideringen av Bin Laden i 2011.

Webinaret ledes av Thomas Hegghammer og arrangert av Konsortiet for forskning på terrorisme og internasjonal kriminalitet.

Dette webinaret foregår på plattformen Microsoft Teams og varer fra 15.00 til 16.00. Ved å melde deg på øverst på denne siden, vil du motta en epost dagen før webinaret med lenke til direktesendingen.

Nelly Lahoud er seniorforsker ved New Americas internasjonale sikkerhetsprogram. Dr. Lahouds forskning har fokusert på evolusjonen og ideologien til al-Qaida og den såkalte Islamske Staten (ISIS). Hun har også publisert om kvinners rolle i al-Qaida og ISIS og bruken av musikk i disse gruppenes medieproduksjon. Hun har en Ph.D. fra Research School of Social Science – Australian National University.