Det kommende valget i USA er en stresstest for demokratiet. Fremveksten av kristen nasjonalisme omfavnet av det republikanske partiet, kristne ledere og den generelle befolkningen destabiliserer USA. 

Evangelisk kristendom kombinert med konspirasjonsteorier og vold er nøkkelen til å forstå USA etter stormingen av Kongressen 6. januar 2021. 

 

Webinaret holdes på engelsk og finner sted på plattformen Microsoft Teams. Alle som registrerer seg via lenken øverst på siden vil motta en separat e-post med deltakerlenke når vi nærmer oss datoen for arrangementet. Webinaret varer i en time, fra 15.00 til 16.00.

Anthea Butler er Geraldine R. Segal professor i amerikansk sosiologi, og leder av avdelingen for religionsstudier ved University of Pennsylvania. Butlers forskning spenner over afroamerikansk religion og historie, rase, politikk, evangelisering, kjønn og seksualitet, media og populærkultur. Butler er årets vinner av Martin E Marty-prisen utnevnt av American Academy of Religion og hun er president for American Society for Church History og medlem av American Academy of Religion, American Historical Association and International Communications Association.