Seminaret er på engelsk og varer fra 10:30-12:00.

Nå i oktober skal brasilianerne velge ny folkeforsamling. I den første runden av valget fikk Bolsonaro utvidet støtte i kongressen, og han gjorde det langt bedre enn meningsmålingene hadde vist på forhånd. Første valgrunde gav tidligere president Lula da Silva 48% av stemmene, mens Jair Bolsonaro fikk 43%. De to kandidatene skal nå kjempe om å bli Brasils neste president i siste og avgjørende valgrunde senere denne måneden.

Valget har blitt til en slags folkeavstemning om avgjørelsene den sittende regjeringen til Jair Bolsonaro har tatt siden 2019. Blant de mange sakene som står på spill, er regnskogen i Amazonas en av de store. Under Bolsonaros styre har vi vært vitne til alarmerende skogbranner og rekordnivåer av avskoging i Amazonas.

Dette har skjedd i tillegg til betydelige institusjonelle og regulatoriske endringer introdusert av Bolsonaro, og som har løsnet opp rammeverket for å bevare økosystemet. Disse endringene inkluderer en endring av styringsarkitekturen for Amazonasfondet i 2019, et initiativ som regnet med uttalt økonomisk støtte fra Norge. Norske investeringer i fondet har vært frosset siden den gang.

På dette seminaret diskuterer vi de brasilianske valgresultatene og forventningene til den kommende regjeringen. Vi retter også blikket mot fremtiden for samarbeidet mellom Brasil og Norge for bevaring av Amazonas regnskog.

Panelet:

  • Livia Costa Kramer fra Klima- og miljødepartementet 
  • Yuri Kasahara, OsloMet

Ordstyrer:

  • Seniorforsker på NUPI Lucas de Oliveira Paes

Arrangementet strømmes også til NUPIs YouTube-kanal. Digital deltakelse krever ikke påmelding.