Hva gjør fremtidens petroleumssektor med geopolitikken?

Ons 9 sep. 2015
Tid: 14:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 41
Legg i kalender 15-09-9 14:00 15-09-9 23:59 38 Hva gjør fremtidens petroleumssektor med geopolitikken? Dette seminaret vil utforske geopolitikk med blikk på energifeltet. Seminaret utforsker hvordan geopolitiske relasjoner kan påvirkes i fremtiden, og Saudi-Arabias tilnærming til skiferrevolusjonen. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Dette seminaret vil utforske geopolitikk med blikk på energifeltet. Seminaret utforsker hvordan geopolitiske relasjoner kan påvirkes i fremtiden, og Saudi-Arabias tilnærming til skiferrevolusjonen.

Dette seminaret undersøker energifeltets geopolitikk, med fokus på konkurranse mellom eksportblokker og blant innovasjoner i fossile og fornybare energiteknologier.

Teknologiene for å utvinne ukonvensjonell olje og gass har utviklet seg raskt i løpet av det siste tiåret, og bidrar til at den amerikanske skiferoljesektoren når et nytt nivå av effektivitet i møte med fallende oljepriser. Samtidig har de synkende kostnadene innen fotovoltaisk solkraft gjort at dette nå er den rimeligste måten å produsere energi på i mange deler av verden.
 Hvis disse kostnadene fortsetter å falle - eller hvis batterier, elektrisitetsoverføring, hydrogenlagring eller atomkraft gjør et teknologisk hopp fremover - kan større endringer følge i kjølvannet av dette.

Dette seminaret vil undersøke hvordan geopolitiske relasjoner kan på påvirkes i fremtiden, med et nærgående blikk på strategier som Saudi-Arabia og OPEC kan ta i bruk for å forsvare deres rolle i de golbae energimarkedene i møte med utfordringer fra nye teknologier og amerikansk skiferolje.

Seminaret arrangeres av Baker Institute, NUPI og Utenriksdepartementet og vil bli streamet på YouTube.

Program 14.00-15.30

Indra Øverland, NUPI: "The Future of Petroleum Geopolitics: Consequences of Climate Policy and Unconventional Oil and Gas"
Jim Krane, Baker Institute: "Saudi Arabia’s oil market strategy and its effects in the US shale sector"

Q&A