Storbritannias usikre europeiske fremtid

Ons 18 nov. 2015
Tid: 14:30 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 47
Legg i kalender 15-11-18 14:30 15-11-18 23:59 38 Storbritannias usikre europeiske fremtid På dette seminaret presenterer Dr. Julie Smith (University of Cambridge), sitt syn på den pågående EU-debatten i Storbritannia, så vel som på Storbritannias fremtid i Europa. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

På dette seminaret presenterer Dr. Julie Smith (University of Cambridge), sitt syn på den pågående EU-debatten i Storbritannia, så vel som på Storbritannias fremtid i Europa.

Storbritannias statsminister David Cameron tok nylig fatt på prosessen med å reforhandle vilkårene for det britiske EU-medlemskapet. Denne prosessen vil etterfølges av en nasjonal folkeavstemning, senest på slutten av 2017. Spørsmålet er om Storbritannia skal forbli EU-medlem, eller gå ut av unionen.

Hvorfor la Cameron og Det konservative parti folkeavstemning på bordet i første omgang? Hvilke reformer og mulige resultater søker Cameron i samtalene med andre EU-land, og hva er de største hindrene for enighet? Hva er de mulige konsekvensene for Storbritannia og EU om det britiske folket stemmer for å forlate unionen?

Julie Smith er forsker ved Robinson College, hvor hun veileder avgangsstudenter og er studieleder. Smith er ekspert på europeisk politikk, og ledet Europa-programmet ved Chatham House fra 1999 til 2003. Smith er medlem av House of Lords.

Seminaret er organisert som en del av prosjektet EUNOR, og inngår i NUPIs seminarserie Norge møter Europa.

Arrangementet streames live på YouTube:

Viktig melding: Vi opplever fra tid til annen feilmeldinger ved påmelding til arrangementer, og har tekniske problemer med utsending av bekreftelsesmailer. Erfaringsmessig går alle påmeldinger gjennom, men om du er i tvil, send en e-post med kontaktinfo og informasjon om feilmelding til seminar@nupi.no, slik at vi kan dobbelsjekke din påmelding.

Program 14.30 - 16.00:

Welkommen: Direktør Ulf Sverdrup, NUPI
Presentasjon av Dr. Julie Smith, Cambridge University
Kommentarer: Kristin Haugevik, NUPI
Q&A

Deltakere

Relevante prosjekter