BREXIT – dagen derpå

Tor 30 juni 2016
Tid: 13:00 Sted: NUPI Språk: Englelsk Ledige plasser: 41
Legg i kalender 16-06-30 13:00 16-06-30 14:30 38 BREXIT – dagen derpå På dette seminaret vil Agata Gostyńska-Jakubowska gi sin vurdering av hvordan resultatene av det britiske BREXIT-valget vil påvirke Storbritannia i framtiden og hvordan det vil gå med det europeiske integrasjonsprosjektet i tiden framover. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

På dette seminaret vil Agata Gostyńska-Jakubowska gi sin vurdering av hvordan resultatene av det britiske BREXIT-valget vil påvirke Storbritannia i framtiden og hvordan det vil gå med det europeiske integrasjonsprosjektet i tiden framover.

23. juni 2016 var datoen for avstemningen om hvordan et framtidig forhold mellom Storbritannia og EU vil bli. Resultatet kom som en stor overraskelse på mange - Storbritannia stemte for å forlate EU.

Agata Gostyńska-Jakubowska er forsker ved Centre for European Reform (CER) i London. Hun forsker på på den institusjonelle arkitekturen i EU, beslutningsprosesser i EU, den institusjonelle dimensjonen av EUs økonomiske styresett og differensiert integrasjon. I løpet av de siste månedene har hun fulgt og kommentert debatten om BREXIT. På seminaret i her Oslo vil hun dele sin innsikt, kommentere resultatene av stemmegivningen og gi en kort vurdering av konsekvensene for Storbritannia og EU.

Før hun begynte i CER, jobbet Agata Gostyńska-Jakubowska som seniorforsker ved Polish Institute of International Affairs i Warszawa med forskning på EUs institusjonelle saker. Hun har vært rådgiver for den polske regjeringen med hensyn til hvordan Polen kan styrke sin posisjon i EU og hun har vært en viktig formidler av kunnskap om EU-saker til polsk media. Hun har deltatt i en rekke samarbeidsprosjekter finansiert av bl.a. International Visegrad Fund, EU-kommisjonen (under EUs syvende rammeprogram), samt tilskudd av forskningsmidler fra Norge. Hun har mastergrad i jus og internasjonale relasjoner, begge fra Warsaw University.

Program 13:00–14:30
13:00–13:05    Kort introduksjon, Pernille Rieker, NUPI
13:05–13:35    BREXIT – dagen derpå, Agata Gostyńska-Jakubowska, CER
13:35–13:45    Kommentarer ved Christophe Hillion og Kristin Haugevik
13:45–14:30    Spørsmål og svar
Ordstyrer: Pernille Rieker, NUPI

Seminaret inngår NUPI's seminarserie Norge møter Europa

Følg seminaret direkte på YouTube:

Deltakere