Krisene i Midtøsten, Pakistan og islam

Tor 14 jan. 2016
Tid: 10:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 43
Legg i kalender 16-01-14 10:00 16-01-14 11:30 38 Krisene i Midtøsten, Pakistan og islam Hvordan påvirker debatten om islam pakistansk politikk? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Hvordan påvirker debatten om islam pakistansk politikk?

Hvilken rolle spiller islam i pakistansk politikk? Og hvilken effekt har islam på Pakistans tilnærming til krisene som pågår i Midtøsten?

NUPI har gleden av å invitere til det åpne seminaret The crises in the Middle East, Pakistan and Islam,  med direktør Khalid Rhaman ved IPS.

Midtøsten står overfor en rekke kriser. Bak disse krisene ligger geografiske og historiske faktorer, så vell som politiske og økonomiske. Det sekteriske skillet i muslimske samfunn er også en viktig del av denne konteksten.

Gitt Pakistans beliggenhet, identitet og relasjoner og interesser med landene i regionen, er det i den nåværende situasjonen ikke mulig for Pakistan, som har verdens nest største muslimske befolkning, å stå på sidelinjen av Midtøsten-krisen. Enhver utvikling i regionen Midtøsten påvirker, direkte eller indirekte, Pakistan.

På dette seminaret analyserer Khalid Rhaman den siste utviklingen i Midtøsten med fokus på Pakistans tilnærming til utviklingen og hvilke policy-alternativer landet har med hensyn til disse.

Rhaman er direktør for tenketanken Institute of Policy Studies (IPS) i Islamabad. Rhaman har mer enn 25 års erfaring med forskning, veiledning og ledelse. Han har stått for over 600 seminarer og rundebordsmøter ved IPS og har vært involvert i organiseringen av både forsknings- og veiledningsprogrammer ved instituttet. Hovedsakelig har Rhaman forsket på nasjonal og regional politikk, med et aktivt fokus på Afghanistan, Pakistan-Kina-relasjoner og madsrassa. Han har forfattet og redigert over 20 publikasjoner ogen rekke artikler. Han er også redaktør for IPS-tidsskriftet Policy Perspectives.

IPS er en uavhengig, non-profit-organisasjon som arbeider med å fremme polict-orientert forskning.