Lansering av Verdensbankens utviklingsrapport 2016

Tor 28 jan. 2016
Tid: 10:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 35
Legg i kalender 16-01-28 10:00 16-01-28 12:00 38 Lansering av Verdensbankens utviklingsrapport 2016 Verdensbanken og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) har, sammen med UD og NORAD, gleden av å invitere til presentasjon av Verdensbankens utviklingsrapport 2016. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Verdensbanken og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) har, sammen med UD og NORAD, gleden av å invitere til presentasjon av Verdensbankens utviklingsrapport 2016.

World Development Report 2016: Digital Dividends (WDR 2016) er et flaggskip blant Verdensbankens årsrapporter. Selv om tema for rapporten er teknologi, er den skrevtet ut fra et utviklingsøkonomisk perspektiv. Rapporten dokumenterer mange interessante eksempler på at Internet, mobiltelefoner og annet digitalteknologisk utstyr har gitt digitalt utbytte  som økt vekst, flere muligheter og bedre service. Men disse nyvinningene har imidlertid i noen henseende kommet til kort. Det er de de rike, mektige og mest kompetente som i størst grad har vært i stand til å utnytte den digitale revolusjonen.

Etter lanseringen i Washington DC 14. januar, 2016 blir rapporten presentert ved en rekke arrangementer, nasjonalt og internasjonalt, også i Oslo.  Gruppen fra Verdensbanken som forfattetet rapporten vil gi en oversikt over hovefunnene og diskutere hvordan ulike land kan oppnå økonomiske og sosiale fordeler gjennom digital teknologi og tilgang til internett.

Tilgang til internett er en forutsetning for å utnytte fordelene ved digital teknologi. Men økt bruk av digital teknologi er ikke nok.  WDR 2016 argumenterer for at det i tillegg er nødvendig også med samordnete analoge forbedringer. Det må lages et regelverk som sikrer konkurranse i næringslivet, muligheter for å sjekke at regelverket blir fulgt og tilpasning av de ansattes kompetanse til den nye økonomiens krav.  Rapporten kan lastes ned fra: www.worldbank.org/wdr2016

Program 10:00– ca. 12:00:

Innledning: tbc

Verdensbanken: Uwe Deichmann, co-Director of WDR 2016

Kommentarer:
Norad: Liv Marte Nordhaug, Seniorrådgiver (NORAD) og Haitham El-noush, Seniorrådgiver (NORAD

Opera Software: CTO Håkon Wium Lie

Telenor: Elisabeth Biering, Director, Group Sustainability, Social Responsibility

NUPI/Oxford: Lilly Pijnenburg Muller, Oxford Martin Schools Global Cyber Security Capacity Center

Q & As

Ordstyrer: Niels Nagelhus Schia, Seniorforsker, NUPI

Deltakere

 • Liv Marte Nordhaug

  Seniorrådgiver, NORAD
 • Haitham El-noush

  Seniorrådgiver, NORAD
 • Håkon Wium Lie

  Teknisk sjef, Opera Software
 • Elisabeth Biering

  Direktør, Group Sustainability/Social Responsibility, Telenor
 • Lilly Pijnenburg Muller

  Tidligere ansatt

Relevante prosjekter