EUs fremtid sett med greske øyne

Ons 14 juni 2017
Tid: 10:30 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 47
Legg i kalender 17-06-14 10:30 17-06-14 12:00 38 EUs fremtid sett med greske øyne Med en endret verden vil vi også få et endret EU. Som et av unionens medlemsland, har Hellas hatt et anstrengt forhold til Brussel lenge. Hvordan ser Hellas på EUs fremtid? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Med en endret verden vil vi også få et endret EU. Som et av unionens medlemsland, har Hellas hatt et anstrengt forhold til Brussel lenge. Hvordan ser Hellas på EUs fremtid?

EU er i forandring. Utfordringer som Brexit, migrasjon, arbeidsledighet og islamsk fundamentalisme er noen av de store bekymringene EU står overfor. Hellas har siden finanskrisen i 2008 til tider hatt et anstrengt forhold til Brussel, og det har vært seriøse forslag om et «Grexit». Med dette som bakteppe, sett i lys av valgene i Frankrike og Storbritannia, og det kommende valget i Tyskland, vil dette seminaret gi deg en mulighet til å lære mer som hvordan Hellas oppfatter EUs fremtid.

For å diskutere dette kommer George Katrougkalos til NUPI. Han er "Alternate Foreign minister for European Affairs" i Hellas. Han har tidligere vært Minister of Labour and Social Solidarity og Alternate Minister of Interior and Administrative Reconstruction i Tsipras's første kabinett.

Fra 2014 til januar 2015 var Katrougkalos medlem av Europaparlamentet. Han har bakgrunn som professor i offentlig rett ved Democritus University of Thrace.

Arrangementet er en del av “Norge møter Europa”-prosjektet og ordstyrer er seniorforsker på NUPI Pernille Rieker.

Relevante prosjekter