EUs globale strategi i en endret verden

Man 15 mai 2017
Tid: 10:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 54
Legg i kalender 17-05-15 10:00 17-05-8 11:30 38 EUs globale strategi i en endret verden Det har skjedd store endringer i Europa og resten av verden i løpet av det siste året. Hvordan påvirker dette EUs globale strategi? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Det har skjedd store endringer i Europa og resten av verden i løpet av det siste året. Hvordan påvirker dette EUs globale strategi?

Direktør ved the European Union Institute for Security Studies, Antonio Missiroli, gjester NUPI 15. mai for å snakke om EUs globale strategi i lys av det siste årets internasjonale politiske begivenheter – fra Brexit og det amerikanske valget til det mye omtalte franske valget, og Frankrikes nye president Macron.

Bare timer etter den britiske folkeavstemningen i fjor lanserte EUs Høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Federica Mogherini, EUs Globale Strategi. Siden har arbeidet med å etterleve den strategiske visjonen vært pågående, men har måttet forholde seg til stadig nye utfordringer både innenfor og utenfor unionen. Dette seminaret vil ta for seg mulighetene og begrensningene som dagens kontekst innebærer for EUs globale strategi, samt utsiktene fremover.

Seminaret er en del av Norge møter Europa-prosjektet.

Ordstyrer er seniorforsker på NUPI, Pernille Rieker.

Arrangementet streames live på vår YouTube-kanal: