EUs nye asyl- og migrasjonspolitikk: gammel vin på nye flasker?

Tir 6 juni 2017
Tid: 10:00 Sted: Kjelleren, Litteraturhuset Språk: Engelsk Ledige plasser: 49
Legg i kalender 17-06-6 10:00 17-06-6 12:00 38 EUs nye asyl- og migrasjonspolitikk: gammel vin på nye flasker? NUPI har gleden av å invitere til Kjelleren på Litteraturhuset for å diskutere EUs nye rammeverk som skal takle migrasjonskrisen bedre enn tidligere. Kjelleren, Litteraturhuset NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

NUPI har gleden av å invitere til Kjelleren på Litteraturhuset for å diskutere EUs nye rammeverk som skal takle migrasjonskrisen bedre enn tidligere.

Siden slutten av 2015 har EU vært avhengig av ekstern hjelp for å takle migrasjonskrisen og unionen har manglet styrke til å overkomme de politiske utfordringene når det gjelder fordeling innad i unionen. De to viktigste pilarene i EUs nye migrasjonsstrategi er dermed eksterne: avtalen med Tyrkia fra mars 2016 og migrasjonsavtalene med land i Afrika innenfor Migration Partnership Framework fra juni 2016.  Hva er egentlig nytt i disse rammeverkene? Hvordan blir de implementert? Hvor stor er risikoen for at de støter tilbake, både politisk og operativt? Hvilke konkrete alternativer kan man se for seg? 

Ferruccio Pastore (PhD) er direktør for International and European Forum for Migration Research (FIERI). Tidligere har han vært assisterende direktør for tankesmien Centre for International Policy Studies i Roma (CeSPI) og postdoktor ved universitetet i Firenze. I tillegg til forskningen har han arbeidet som rådgiver i migrasjonspolitiske spørsmål for det italienske forskningsrådet, Schengens parlamentariske komité og store internasjonale organisasjoner som ILO og IOM.

Morten Bøås (PhD) er seniorforsker på NUPI og jobber i hovedsak med tema knyttet til fred og konflikt i Afrika, inkludert problemstillinger som landrettigheter og statsborgerskapkonflikter, ungdom, eks-stridende og det nye landskapet som tegner seg med hensyn til opprør og geopolitikk. Han vil holde et innlegg med tittelen "Imaging an other life trajectory: push and pull effects in the pathway to Europe".

Ordstyrer er seniorforsker på NUPI, Pernille Rieker.

Arrangementet er en del av prosjektet "Norge møter Europa" og EUNPACK.

Relevante prosjekter