Frokostseminar: Japans sikkerhets- og utenrikspolitiske utfordringer på den koreanske halvøya

Tir 17 okt. 2017
Tid: 08:30 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 39
Legg i kalender 17-10-17 08:30 17-10-17 10:30 38 Frokostseminar: Japans sikkerhets- og utenrikspolitiske utfordringer på den koreanske halvøya Nord-Koreas hurtige fremgang i utviklingen av atom- og missilprogrammer har blitt en alvorlig sikkerhetstrussel mot det internasjonale samfunnet. Junya Nishino gjester NUPI for å fortelle om trusselen fra et japansk ståsted. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Nord-Koreas hurtige fremgang i utviklingen av atom- og missilprogrammer har blitt en alvorlig sikkerhetstrussel mot det internasjonale samfunnet. Junya Nishino gjester NUPI for å fortelle om trusselen fra et japansk ståsted.

Interkontinentale missiler ble vist frem i juli, missiloppskytingen i august som fløy over det japanske territoriet, og en atomprøvesprengning nå i september viser tydelig at Nord-Koreas atom-, og missilvirksomhet har blitt det statsminister Shinzo Abe beskriver som et "nytt nivå av trussel" for Japans nasjonale sikkerhet.

Japan har styrket sin forsvarsstilling med USA, og styrket sitt sikkerhetssamarbeid med Sør-Korea for å håndtere disse utfordringene fra Nord-Korea. Japans statsminister Abe og Sør-Koreas president Moon har inngått enighet om å jobbe tett sammen for å utvide sikkerhetsbåndene med USA, til tross for historiske problemer mellom Japan og Sør-Korea. Det gjenstår imidlertid å se om begge land kan ta ytterligere skritt videre i det bilaterale og multilaterale sikkerhetssamarbeidet med USA. Denne presentasjonen vil se nærmere på Japans nåværende innsats for å håndtere Nord-Korea, og fokuserer hovedsakelig på sikkerhetstriangelet Japan, USA og Sør-Korea.

Junya Nishino er professor ved institutt for statsvitenskap ved Keio University i Tokyo. Han fungerer også som direktør Center for Contemporary Korean Studies same sted. Hans forskning fokuserer på moderne koreansk politikk, internasjonale relasjoner i Øst-Asia og Japan-Korea relasjoner. Tidligere jobbet Nishino som spesialanalytiker for koreanske spørsmål i etterretnings- og analysetjenesten til det japanske utenriksdepartementet.

Ordstyrer er NUPI-forsker Wrenn Yennie Lindgren.

Frokost serveres fra 08.30, arrangmentet starter klokken 09.00.