Montenegros integrasjon til EU og NATO i utfordrende tider

Tor 18 mai 2017
Tid: 13:30 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 20
Legg i kalender 17-05-18 13:30 17-05-18 15:00 38 Montenegros integrasjon til EU og NATO i utfordrende tider Montenegro er i ferd med å bli NATOs 29. medlem, og er dermed det første landet fra Vest-Balkan siden Kroatia ble medlem i 2009. I den forbindelse kommer Montenegros europaminister for å dele sitt syn på situasjonen. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Montenegro er i ferd med å bli NATOs 29. medlem, og er dermed det første landet fra Vest-Balkan siden Kroatia ble medlem i 2009. I den forbindelse kommer Montenegros europaminister for å dele sitt syn på situasjonen.

I en periode med økt geopolitisk spenning, intern splittelse i Europa og Vesten, er det en rekke nye utfordringer som møter oss. Montenegros medlemskap i NATO er derfor et lite, men viktig tegn på fremgang. I tillegg, nå som EUs utvidelsesprosess ser ut til å ha sakket ned farten, har også reformer og demokratiseringsprosesser i flere kandidatland gjort det samme. Utvikling i mange av nabolandene er problemfylte og med et falmende håp for demokratisk mangfold, lovgivning og velstand.

I forbindelse med Montenegros medlemskap i NATO kommer Aleksandar Andrija Pejović til NUPI. Han er Minister of European Affairs of Montenegro, og Chief Negotiator for Montenegro's Accession to the European Union. Han vil dele sitt syn på situasjonen – sett fra Montenegro.

Etter en presentasjon fra Pejović vil det være mulig å stille spørsmål. Ordstyrer er seniorrådgiver på NUPI, Karsten Friis.