Politisk asylbedrag og mistenkeliggjøringskultur

Ons 11 jan. 2017
Tid: 14:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 49
Legg i kalender 17-01-11 14:00 17-01-11 15:30 38 Politisk asylbedrag og mistenkeliggjøringskultur Grensene mellom sannhet og løgn kan være tilslørte i saker om politisk asyl. På dette seminaret vil Carol Bohmer se nærmere på problemene knyttet til bedrag i asylsøknadsprosesser. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Grensene mellom sannhet og løgn kan være tilslørte i saker om politisk asyl. På dette seminaret vil Carol Bohmer se nærmere på problemene knyttet til bedrag i asylsøknadsprosesser.

Kredibilitet er sentralt i å avgjøre legitimiteten til søkere om politisk asyl, men grensene mellom sannhet og løgn er ofte tilslørte, til dels fordi desperate mennesker ofte er nødt til å bedra for å unnslippe forfølgelse. Former for bedrag kan være alt fra små, ubetydelige løgner til løgner om faktorer som er helt sentrale i asylsøknaden.

Carol Bohmer tar for seg det økte beviskravet, bruk av ny teknologi for å ettergå asylsøkernes fortellinger, kartlegging av forfalskede dokumenter, forsøk på å skille mellom ofre og forfølgere, og hvordan kulturelle misforståelser kan komprimittere denne prosessen.

Seminaret organiseres sammen med Norwegian Centre for Humanitarian Studies (NCHS).

Bohmer er jurist og sosiolog. Hun er gjesteforsker ved Government Department ved Dartmouth College og underviser ved King's College i London. Hun har arbeidet med jus og samfunn og undersøkt hvordan juridiske og sosiale institusjoner samhandler, med særlig vekt på kjønns rolle i jus. Bohmers forskningsinteresser i dag er på innvandrings- og asylfeltet. Hun har skrevet Rejecting Refugees: Political Asylum in the 21st Century (2007) sammen med Amy Shuman, og de to har forfattet Political Asylum Deceptions: The Culture of Suspicion, som skal utgis på Palgrave MacMillan.