Teoriseminar: Cybersikkerhet – Attribusjon og det internasjonale samfunnet

Tor 23 mars 2017
Tid: 13:15 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 21
Legg i kalender 17-03-23 13:15 17-03-23 15:00 38 Teoriseminar: Cybersikkerhet – Attribusjon og det internasjonale samfunnet I dette teoriseminaret skal Dr. Madeline Carr presentere sin publikasjon om attribusjon og det internasjonale samfunnet i cybersikkerhet som det er forstått av Hedley Bull, hvor hun bruker cyberspace som casestudie. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

I dette teoriseminaret skal Dr. Madeline Carr presentere sin publikasjon om attribusjon og det internasjonale samfunnet i cybersikkerhet som det er forstått av Hedley Bull, hvor hun bruker cyberspace som casestudie.

Da The Anarchical Society ble utgitt i 1977 var verden på dørstokken til en seismisk-teknologisk endring. Telefoner var fortsatt koblet til en ledning, brev var bærebjelken for både privat og kommersiell kommunikasjon, og datamaskiner fantes stort sett bare på universiteter og på militære forskningsanlegg.

Hedley Bull’s ideer om hvordan sosiale prosesser mellom ulike aktører reduserte anarkiet i internasjonal politikk, ble utviklet innenfor rammen av den industrielle tidsalders teknologi. Han spekulerte bare så vidt på hvordan ny informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) kan påvirke sosiale prosesser i fremtiden. Førti år med eventyrlig utvikling i teknologi – både når det gjelder omfang og skala – har reist mange spørsmål, men få svar, om hvordan ny teknologi forsterker eller motsier det vi tror vi forstår om internasjonale relasjoner.

I dette teoriseminaret skal Dr. Madeline Carr presentere sin publikasjon "Cyberspace and International Order". Carr er seniorforeleser i internasjonale relasjoner med fokus på global cybersikkerhet og internettovervåkning. Hennes forskning er forankret i en bred utredning av hvordan ny teknologi både forsterker og forstyrrer konvensjonelle rammeverk for å forstå internasjonale relasjoner og implikasjonene av dette har for staten og global sikkerhet, orden og styring.

Møteleder er Niels Nagelhus Schia, leder for Cyber Security Forum på NUPI. Han har over flere år har fordypet seg i spørsmål som omhandler internasjonale organisasjoner, fredsbygging og institusjonsbygging.

PROGRAM:

13.15-14.00 presentasjon av Dr Madeline Carr
14.00-15.00 Q&A