AVLYST: Lunsjforedrag: Hacking for Homeland: Palestinsk motstand i den digitale tidsalderen

Tor 11 jan. 2018
Tid: 11:30 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 37
Legg i kalender 18-01-11 11:30 18-01-11 13:30 38 AVLYST: Lunsjforedrag: Hacking for Homeland: Palestinsk motstand i den digitale tidsalderen Grunnet ufortsette hendelser må vi dessverre avlyse dette arrangementet. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Grunnet ufortsette hendelser må vi dessverre avlyse dette arrangementet.

Med utviklingen av internett og dets infrastruktur, bruker stadig flere parter dette som et middel i krigføring eller motstand. Dette ser man spesielt tydelig i den israelsk-palestinske konflikten der flere palestinske parter bruker hacking som et middel for endring på bakken. Dette gjør til at det kan stilles spørsmåltegn med hvordan vi klassifiserer hackeraktører i dag. Hvor passende er dagens betegnelse for merking og forståelse av palestinske hackere, eller elektroniske bevegelser som palestinsk islamisk jihad?

Dette skal Erik Skare snakke om på dette arrangementet som arrangeres av NUPI og Konsortium for forskning på terrorisme og internasjonal kriminalitet. Skare hevder at for å forstå arten av disse enhetene må vi legge til en ny idealtype for eksisterende hacker-taksonomi ved å introdusere den kvasistatlige hackeren.

Erik Skare er doktorgradsstipendiat ved UiO, og hans forskningsinteresser er palestinsk voldelig og ikke-voldelig motstandskamp, palestinsk statsbygging og internetts påvirkning i Midtøsten.

Ordstyrer er seniorforsker ved NUPI, Rita Augestad Knudsen

Det serveres lunsj fra 11.30, foredraget begynner 12.00.