AVLYST: Romania i førersetet mot et sterkere EU

Fre 21 sep. 2018
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 39
Legg i kalender 18-09-21 09:00 18-09-21 10:30 38 AVLYST: Romania i førersetet mot et sterkere EU På grunn av uforutsette hendelser må vi dessverre avlyse dette arrangementet. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

På grunn av uforutsette hendelser må vi dessverre avlyse dette arrangementet.

I en tid der Europa står overfor vanskelige interne og eksterne utfordringer, er diskusjoner som hvordan EU bør utvikle seg i hjertet av den europeiske agenda. Forhandlinger om nytt EU-budsjett, ferdigstilling av BREXIT, måter å fremme jobber og vekst for alle på, og begrensning av sikkerhetstrusler mot europeiske borgere er bare noen av temaene som Europas ledere må ta stilling til i refleksjonsprosessen rundt EUs fremtid.

Romania overtar formannskapet i Rådet for Den europeiske union i første halvdel av 2019, og landet vil da ha en sentral rolle i å styre disse diskusjonene fremover mot de kommende EU-valgene i mai neste år. Hvordan kan EU best møte utfordringene, og hva er Romanias prioriteringer under presidentskapet? Hvordan kan landet bidra til et sterkere og mer samlet Europa?

Det er dette Victor Negrescu skal snakke om når han besøker NUPI 21. september. Han har vært Minister Delegate for European Affairs siden juni i fjor. Det kommende formannskapet blir en av hans hovedoppgaver som minister.

Negrescu er tidligere medlem av Europaparlamentet (2014-2017). Han var også den yngste romanske folkevalgte til Europaparlamentet og han var den yngste visepresidenten noensinne av det sosialdemokratiske partiet i Romania (PSD). Han utdannet seg ved Faculty of Political Science of the University of Bucharest, har en MBA I utøvende virksomhet, en mastergrad I internasjonale og europeiske studier og en PhD i utviklingssamarbeid.

Ordstyrer er NUPI-direktør Ulf Sverdrup.