Det italienske valget og Europas fremtid

Fre 16 feb. 2018
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 50
Legg i kalender 18-02-16 09:00 18-02-16 10:30 38 Det italienske valget og Europas fremtid Spiller nasjonal politikk og politiske partier fortsatt en rolle for europeisk og internasjonal politikk i en globalisert verden? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Spiller nasjonal politikk og politiske partier fortsatt en rolle for europeisk og internasjonal politikk i en globalisert verden?

4. mars går italienerne til valgurnene. Utfallet av nasjonale valg kan påvirke både europeisk og internasjonal politikkutforming. Selv om internasjonale forpliktelser finnes på flere felt, som for klimaendringer, finans, økonomi og markedsstabilitet, har nasjonal politikk fortsatt mye å si.

Spiller lands politiske partier fortsatt en rolle? Og har statene som er medlemmer i EU og ikke-medlemmene, slik Norge er, kapasitet og vilje til å samarbeide ordentlig?

Disse spørsmålene tar Lanfranco Fanti opp når han gjester NUPI. Fanti er rådgiver i EU-kommisjonen. Han er også historiker, og ekspert på europeiske politiske partier, samt leder for Partito Democratico i Belgia.

Dette arrangementet er del av vår seminarserie Norge møter Europa. Seminaret blir streamet på vår YouTube-kanal: