Russland, økonomi og makt i det 21. århundret

Man 25 juni 2018
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 20
Legg i kalender 18-06-25 09:00 18-06-25 10:30 38 Russland, økonomi og makt i det 21. århundret Nigel Gould-Davies skal snakke om Russlands posisjon i verdensøkonomien, og utfordringene og mulighetene denne gir for Russland og Vesten. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Nigel Gould-Davies skal snakke om Russlands posisjon i verdensøkonomien, og utfordringene og mulighetene denne gir for Russland og Vesten.

Russisk styrke vises på mange måter, men landets største svakhet har alltid vært den samme: av alle stormaktene har Russland vært det minst utviklede landet økonomisk sett. Dette skaper utfordringer både i innenriks- og utenrikspolitikken som foregående regimer har forsøkt å løse på ulike måter.

Dette belyser president Putins ambisiøse strategi for å få økonomiske forhold til å bli påvirkningsinstrumenter, og det gir et tydeligere bilde av Vestens bruk av sanksjoner. Det gir også innsikt i måten Kina kan bruke globalisering på til å støtte videre vekst i fremtiden.

Det er dette temaet Nigel Gould-Davies skal snakke om når han besøker NUPI 25. juni. Gould-Davies er stipendiat ved Russland og Eurasia-programmet til Chatham House. I tillegg underviser han ved Mahidol University i Thailand, og har tidligere arbeidet med internasjonal energiindustri i Sentral-Asia og Sørøst-Asia. Gould-Davies har publisert bredt om internasjonale relasjoner og om Sovjet/post-Sovjet. Han fikk sin bachelor og Mphil fra Oxford University og PhD fra Harvard University.

Ordstyrer er seniorforsker ved NUPI Roman Vakulchuk.

Arrangementet strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal: