Teoriseminar: «War in International Thought»

Tir 30 jan. 2018
Tid: 13:15 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 6
Legg i kalender 18-01-30 13:15 18-01-30 15:00 38 Teoriseminar: «War in International Thought» Professor Jens Bartelson skal snakke om sin nye bok som handler om hvordan vi har sett på krig gjennom flere århundrer. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Professor Jens Bartelson skal snakke om sin nye bok som handler om hvordan vi har sett på krig gjennom flere århundrer.

Bartelson mener at vi som forskere og borgere er predisponerte til å tenke på krig som en dypt ødeleggende aktivitet som ideelt sett bør avskaffes helt. Men før det 20. århundre ble krig allment forstått som en produktiv kraft i menneskelige forhold som burde utnyttes for å skape fred og orden.

Ved å analysere hvordan krigskonseptet har blitt brukt i forskjellige sammenhenger fra det 17. til slutten av det 19. århundre, adresserer Jens Bartelson denne overgangen. Det gjør han ved å se på de underliggende og ofte uuttalte forutsetningene om krigens natur og hvordan disse har formet vår forståelse av den moderne politiske verden og krigens rolle i den. Bartelson utforsker dets funksjon i prosessen med statlig fremstilling og i etableringen av det moderne internasjonale systemet for å dra linjer til dagens situasjon hvor krig er nå på midtpunktet av verdenspolitikken.

Jens Bartelson er professor i statsvitenskap ved statsvitenskapelig institutt, Universitetet i Lund. Han fikk sin doktorgrad fra Universitetet i Stockholm i 1993. Hans interesseområder er internasjonal politisk teori, politisk idehistorie, politisk filosofi og sosial teori. Jens Bartelson har skrevet hovedsakelig om ideer om den suverene stat, verdenssamfunn og krig.

Ordstyrer er seniorforsker på NUPI Benjamin de Carvalho.