Boklansering: Etterretningsanalyse i den digitale tid

Man 14 okt. 2019
Tid: 14:00 Sted: NUPI Språk: Norsk Ledige plasser: 7
Legg i kalender 19-10-14 14:00 19-10-14 15:30 38 Boklansering: Etterretningsanalyse i den digitale tid Hvilke utfordringer venter etterretningsanalytikere i møte med et stadig mer komplekst trusselbilde? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Hvilke utfordringer venter etterretningsanalytikere i møte med et stadig mer komplekst trusselbilde?

I vår tid har internasjonal politikk blitt stadig mer omskiftelig og kompleks. Teknologiutviklingen, og spesielt digitaliseringsprosesser, har utvidet staters og ikke-statlige aktørers handlingsrom. Dette gjør etterretning mer relevant enn noensinne for de som skal styre Norge.

Dette har et knippe eksperter sett nærmere på i boka Etterretningsanalyse i den digitale tid – en innføring. Her diskuteres det ulike problemstillinger, som hvordan vi kan arbeide med etterretningsanalyse i den digitale tid, hvilke spørsmål oppdragsgivere vil ha svar på, hvilke metoder og verktøy en analytiker kan støtte seg til og hvilke særskilte utfordringer som er knyttet til politisering og etikk i den digitale tid.

Under denne boklanseringen skal Espen Barth Eide, Brigt Harr Vaage, Lars Haugom og Stig Stenslie diskutere ulike tema fra Etterretningsanalyse i den digitale tid – en innføring. Arrangementet ledes av seniorforsker og leder for forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar på NUPI, Karsten Friis.

Espen Barth Eide er stortingsrepresentant, samt tidligere utenriksminister og forsvarsminister.

Brigt Harr Vaage er avdelingsdirektør og sjef for Etterretningstjenestens vurderingsavdeling.

Lars Haugom er gjesteforsker ved Institutt for forsvarsstudier i Oslo.

Stig Stenslie er professor ved Senter for etterretningsstudier ved Forsvarets etterretningsskole (FEH).

Seminaret strømmes direkte til NUPIs YouTube-kanal: