Fenomenet Zelensky: Hvor kom det fra, og hva vil det føre til?

Fre 29 nov. 2019
Tid: 14:15 Sted: Store møterom, Georg Sverdrups hus, Universitetet i Oslo Språk: Engelsk Ledige plasser: 50

Adrian Karatnycky holder foredrag om Volodymyr Zelensky, komikeren som våren 2019 ble valgt som Ukrainas president, og hva som forklarer valgseieren hans.

Volodymyr Zelenskys raske opprykk fra komiker til president av Ukraina er en av de mest bemerkelsesverdige utviklingene i historien til de postsovjetiske statene i Europa. Hvordan og hvorfor dukket Zelensky opp som presidentkandidat? Hvilke krefter brakte ham til topps i et krigsherjet Ukraina? Og i hvilken retning vil han lede en strategisk viktig stat som står overfor både ekstern aggresjon og interne utfordringer?

Adrian Karatnycky er Senior Fellow ved Atlantic Council of the United States, og tidligere formann av Freedom House. Han er også tidligere meddirektør av Council on Foreign Relations Task Force on the US and the United Nations. Karatnycky har også skrevet og redigert over 20 bøker om postkommunistiske land og deres reformer, og er skribent for både Foreign Affairs, Washington Post, Newsweek og Wall Street Journal.

Seminaret arrangeres i samarbeid med Senter for slaviske og østeuropeiske studier på UiO og Norsk-Ukrainsk Handelskammer (NUCC).