Frokostseminar: Folket mot systemet – protestbølgene i Midtøsten

Tor 12 des. 2019
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 18
Legg i kalender 19-12-12 09:00 19-12-12 10:30 38 Frokostseminar: Folket mot systemet – protestbølgene i Midtøsten De siste månedene har det vært store protester mot makthaverne i Algerie, Libanon, Iran og Irak. På dette frokostseminaret diskuterer NUPI-forskere hva som kjennetegner protestene og utsiktene til forandring. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

De siste månedene har det vært store protester mot makthaverne i Algerie, Libanon, Iran og Irak. På dette frokostseminaret diskuterer NUPI-forskere hva som kjennetegner protestene og utsiktene til forandring.

Forverrende levekår har utløst protestene, men vil en voksende økonomisk krise undergrave eller forsterke protestene på sikt? Ser vi konturene av en post-islamistisk form for politisk mobilisering? Er de sekteriske identitetene som har formet den politiske dynamikken i Irak og Libanon i ferd med å svekkes? Hvilken rolle spiller media og journalister? Hvordan påvirker konflikter på den internasjonale arenaen protestene?

Sara Merabti Elgvin skal snakke om folkelig mobilisering og presidentvalget i Algerie.

Khaled Zaza deler selvopplevde erfaringer fra protestene i Beirut.

Tine Gade skal snakke om Tripoli som sentrum for protestene i Libanon.

Kjetil Selvik diskuterer konsekvenser av protestene for Iran.

Dette seminaret arrangeres i forbindelse med prosjektene Hybrid paths to resistance in the Muslim world: Iraq, Lebanon, Libya and Mali og Journalism in struggles for democracy: media and polarization in the Middle East.

Vi serverer frokost fra 08.30!