Generasjon Putin: Hva er viktig for dem?

Tor 6 juni 2019
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 34
Legg i kalender 19-06-6 09:00 19-06-6 10:30 38 Generasjon Putin: Hva er viktig for dem? Meningsmålinger viser at russisk ungdom skiller seg fra sine foreldre når det kommer til verdier og meninger. Hvilken påvirkning kan dette ha på denne generasjonens politiske deltakelse og preferanser? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Meningsmålinger viser at russisk ungdom skiller seg fra sine foreldre når det kommer til verdier og meninger. Hvilken påvirkning kan dette ha på denne generasjonens politiske deltakelse og preferanser?

Russisk ungdom har ofte blitt beskrevet som sterke støttespillere til president Vladimir Putin og hans politiske regime. Våren 2017 deltok imidlertid et uventet stort antall unge mennesker i Aleksej Navalnyjs antikorrupsjonsdemonstrasjoner. Siden da har Russlands unge blitt et tema i vestlig media. Er de politiske holdningene til russisk ungdom i endring? Blir de mer politisk engasjerte? Hvis det er tilfelle, hvordan engasjerer de seg? Og hvordan ser de på Russlands forhold til resten av verden?

Enten man ser russisk ungdom som håpet for en politisk opposisjon eller som president Putins sterkeste støttespillere, er det hevet over tvil at denne nye generasjonen krever og bruker informasjon på en annen måte enn foreldregenerasjonen, noe som gjør at de gradvis former sine egne politiske og offentlige ledestjerner og agendaer. Meningsmålinger indikerer at de politiske holdningene til unge russere har begynt å skille seg fra det politiske "mainstream".

NUPI har invitert Denis Volkov for å diskutere denne utviklingen. Han er visedirektør for Russlands ledende uavhengige meningsmålingsinstitutt, det Moskva-baserte Levada Center.

Seminaret ledes av seniorforsker og leder for Forskningsgruppen for Russland, Asia og internasjonal handel på NUPI, Helge Blakkisrud.

Arrangementet strømmes direkte til NUPIs YouTube-kanal: