Er Europa i krise eller på fremmarsj?

Ons 28 okt. 2020
Tid: 14:00 Sted: Webinar Språk: Engelsk Ledige plasser: 79
Legg i kalender 20-10-28 14:00 20-10-28 15:00 38 Er Europa i krise eller på fremmarsj? Europas stille og tålmodige utenrikspolitikk er ofte sett på som et svakhetstegn, men det kan også være kontinentets styrke. Webinar NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Europas stille og tålmodige utenrikspolitikk er ofte sett på som et svakhetstegn, men det kan også være kontinentets styrke.

Gikk du glipp av dette webinaret? Se det på vår YouTube-kanal:


Mye fokus har blitt viet til at Europa er på vei nedover eller er for svakt til å håndtere de mange krisene det har blitt konfrontert med det siste tiåret. Andrew Moravcsik presenterer derimot et annet perspektiv. I en ny artikkel i Foreign Policy med tittelen «Hvorfor Europa vinner», forklarer han hvorfor Europa er fremtiden. Her argumenterer han at “Europas pragmatiske bruk av sivil makt kan være for kjedelig, saktegående og teknokratisk til å få oppmerksomhet. Likevel blir jobben gjort, mer kostnadseffektivt enn ved hjelp av midler brukt av rivaliserende stormakter”.

I dette NUPI webinaret, som er del av seminarserien Norge møter Europa, vil Moravcsik presentere sine argumenter. Deretter skal François Heisbourg gi en kommentar på Moravcsiks synspunkter. NUPI-forsker Pernille Rieker leder webinaret.

Andrew Moravcsik er professor i politikk, direktør for Liechtenstein Institute on Self-Determination, og grunnlegger av European Union Program og International Relations Faculty Colloquium ved Princeton University.

François Heisbourg er seniorrådgiver for Europa ved International Institute for Strategic Studies (IISS) hvor han også tidligere har vært direktør, og han er spesialrådgiver ved Fondation pour la Recherche Stratégique i Paris.

Relevante prosjekter