WEBINAR: Zelenskyjs første år: mirakel eller katastrofe?

Ons 17 juni 2020
Tid: 14:00 Sted: Webinar Språk: Norsk Ledige plasser: 97
Legg i kalender 20-06-17 14:00 20-06-17 15:30 38 WEBINAR: Zelenskyjs første år: mirakel eller katastrofe? Vi ser nærmere på hva status er etter at Volodymyr Zelenskyj har vært president i Ukraina i ett år. Webinar NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Vi ser nærmere på hva status er etter at Volodymyr Zelenskyj har vært president i Ukraina i ett år.

I fjor ble Volodymyr Zelenskyj, inntil da best kjent av for å ha spilt rollen som president i den populære humorserien "Folkets tjener", valgt til president i Ukraina. Kort tid etter vant hans nystartede parti, også det preget av politiske nykommere, rent flertall i parlamentsvalget. Noen så valget som en ny start for Ukraina. Andre fryktet at manglende politisk erfaring ville kunne få katastrofale følger, for eksempel for forhandlingene med Russland om en løsning av konflikten i Donbas.

Gikk du glipp av dette webinaret? Se det på YouTube:


Det første året har vært preget av utfordringer: vanskelige samtaler med Donald Trump, en fortsatt konflikt med Russland, nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly i Iran, og på toppen av dette kom koronarkisen. Men hva har Zelenskyj oppnådd? Og hva kan vi forvente utvikling kommende året?

NUPI og Det norsk-ukrainske handelskammeret (NUCC) inviterer til en webinar-samtale med tre Ukriana-kjennere: ambassadør Ole Terje Horpestad, Anatolii Kyryliuk fra NUCC og Ane Tusvik Bonde fra Human Rights House Foundation. Samtalen ledes av NUPIs Helge Blakkisrud.

Vi kommer til å benytte plattformen Zoom for dette webinaret. Husk derfor å registrere deg i toppen av siden for å få tilsendt lenke.