Erik Reichborn-Kjennerud
ForskerErik Reichborn-Kjennerud har en mastergrad i sikkerhetspolitikkstudier fra George Washington University. Forskningsinteressene hans inkluderer militærteori og strategi, vestlig moderne krigføring, krig og teknologi, sikkerhets- og forsvarspolitikk, NATO og IR-teori.
-
Publikasjon : Academic lecture
Hva er menneskelig kontroll, og kan det sikres?
Hva er menneskelig kontroll, og kan det sikres? -
Wed 10 juni 2020Arrangement
WEBINAR: Sikkerhetsutfordringer ved kunstig intelligens og annen ny teknologi
Tid: 14:00 Sted: WebinarNUPIs forskningssenter på cybersikkerhet har gleden av å invitere til webinar med Jean-Mark Rickli, som skal snakke om hvordan den teknologiske utviklingen skaper nye globale sikkerhetsutfordringer.
-
Publikasjon : Rapport
Meningsfull,menneskelig, kontroll?
Denne rapproten tar for seg konseptet «meningsfull menneskelig kontroll» som har dukket opp som det førende temaet i debatten rundt autonomi og våpensystemer. For å belyse spørsmålet om hva menneskelig kontroll er, hvordan det bør forstås og hvordan man kan «sikre» det må vi tenke nytt rundt forholdet... -
Forskningsprosjekt
Teori og Teknologi. Nye rammer for norsk sikkerhets- og forsvarspolitikk (TEOTEK)
2019 - 2021 (Ongoing)Dette prosjektet vil ta i bruk ulike teoretiske vinklinger for å forstå teknologiens utvikling samt konsekvenser og spesifikke implikasjoner for norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk.
-
Wed 13 nov. 2019Arrangement
Militærmaktseminaret 2019: Hva vil vi med Forsvaret?
Tid: 09:00 Sted: Wergeland, Litteraturhuset i OsloTrusselbildet endrer seg raskt. Kan morgendagens forsvar forsvare oss? Bli med når vi skal diskutere dette og mer under årets Militærmaktseminar på Litteraturhuset 13. november.
-
Publikasjon : Rapport
Kunstig intelligens, roboter og fremtidens krigføring - en revolusjon?
Dette er den første rapporten fra et omfattende prosjekt som søker å gi en bedre forståelse av forholdet mellom teknologi, krig og samfunn, med et spesielt henblikk på utviklingen av nye teknologier, fremtidens forventede krigføring, og hvilke konsekvenser dette vil ha for samfunnene våre. Denne rapporten... -
Wed 7 nov. 2018Arrangement
Teoriseminar: Becoming War: Towards a Martial Empiricism
Tid: 10:30 Sted: NUPINY TID: 10.30! Antoine Bousquet besøker NUPI for å diskutere teoretiske og metodologiske forpliktelser til hvordan man skal studere krig.
-
Wed 7 nov. 2018Arrangement
Militær teknologi og fremtidens krigføring
Tid: 09:00 Sted: NUPINY TID: 07.11 klokken 09.00! Fremveksten av ny teknologi som droner, kunstig intelligens og roboter har fått mange eksperter til å argumentere for at vi står overfor en «robotrevolusjon» innen krigføring.
-
Forskningsprosjekt
Vitenskap, teknologi og fremtidens krigføring
2018 - 2020 (Ongoing)Hvordan er teknologi med på å endre hvordan vi ser på verden og hvordan vi skal handle i den?
-
Nyheter
NUPI-forskarar orienterte i Tryggingsrådet
31.03.2017Patrick Cullen og Erik Reichborn-Kjennerud orienterte om hybridkrig. -
Nyheter
Konflikt i cyberspace
26.04.2016Den raske digitaliseringen gjør oss stadig mer avhengige av et fungerende og stabilt cyberspace. -
Publikasjon : Kapittel
-
Publikasjon: Hvor hender det?
Hybrid krigføring – hva er det?
Politikere og medier bruker hyppig begrepet hybrid for å beskrive ulike sikkerhetstrusler mot Vesten. Disse truslene utfordrer både hvordan vi skal forstå...
-
Publikasjon : Policy Brief
-
Nyheter
Hybridkrig skaper nye utfordringer
21.05.2015NUPI leder et stort internasjonalt prosjekt om hybrid krigføring. Debatten om hybridkrig har relevans langt utover akademiske kretser. -
Forskningsprosjekt
Countering Hybrid Warfare (Multinational Capability Development Campaign) (MCDC (CHW))
2013 - 2019 (Ongoing)NUPI leder det internasjonale forskningsprosjektet «Countering Hybrid Warfare» (CHW), hvor spørsmålet om hvordan hybrid krigføring kan møtes står i sentrum.
-
Publikasjon : Kapittel
-
Publikasjon : Innsikt og kommentar