Alain Schroeder Reporters/Press Agency/European Union

ENERGIMAKT: I ei ny bok dykkar ei rekkje forskarar ned i korleis EU påverkar resten av verda gjennom reguleringsmakta si. Seniorforskar Jakub Godzimirski ved NUPI er redaktør.

Anmeldt i Foreign Affairs

Publisert: 29. apr. 2016

Forskningsprofessor Jakub Godzimirskis (NUPI) bok om EUs rolle i energi- og miljøstyring er anmeldt i den siste utgaven av Foreign Affairs.

Jakub Godzimirski (NUPI) har vært redaktør for antologien EU Leadership in Energy and Environmental Governance: Global and Local Challenges and Responses, hvor forfatterne dykker ned i betydningen av skifter i den globale maktfordelingen i Eus energipolitikk, samt ser på muligheten for å overføre dette til energispørsmål utenfor unionen. Boken kartlegger EUs endrede posisjon innen globale energispørsmål, betydningen av ulike faktorer for unionens energipolitikk, og forholdet til Russland, Kina, USA og Brasil.

Ifølge Foreign Affairs, som er et ledende fora for diskusjon om amerikansk utenrikspolitikk og internasjonale relasjoner, er boken "en nyttig introduksjon til nøkkeldata og -perspektiver". Les hele anmeldelsen her.

Publikasjoner

Prosjekter