I løpet av sine tre første måneder som president har Trumps sikkerhetspolitikk skilt seg betydelig fra presidentens valgkampløfter.

Onsdag 3. mai arrangerte NUPI seminaret Amerikansk sikkerhetspolitikk under president Trump, med et svært erfarent knippe eksperter i panelet. Fra den Washington DC-baserte tenketanken Center for a New American Security (CNAS) deltok CEO Michèle Flournoy og seniorforskene Julianne Smith og Jerry Hendrix. Ordstyrer var NUPis Karsten Friis.

Se hele seminaret på YouTube:

Ekspertblikk på Trump og Nord-Korea

Vi vet ennå ikke hvordan Trumps nye utenrikspolitikk vil arte seg, men det er ingen tvil om at den vil sette sitt preg på verden. Fredag 5. mai hadde vi gleden av å ønske en av USAs toppdiplomater velkommen til seminaret Life on the Frontlines of American Diplomacy.  Ambassadør Christopher R. Hill delte erfaringene sine fra innsiden av det amerikanske politiske systemet. Han har spilt en sentralrolle i noen av verdens mest kritiske konflikter: På Balkan, i Irak og i Nord-Korea.

Se hele seminaret med Hill her:

Verdenspremiere på NUPI-podden

Få siste nytt om NUPIs forskning og unike utenrikspolitiske analyser levert rett på øret. Vi har lansert første episode av NUPI-podden. I første episode gir seniorforsker Pernille Rieker, som er aktuell med bok om fransk utenrikspolitikk, innsikt i søndagens presidentvalg i Frankrike. Hva betyr det om Emmanuel Macron vinner, og hva blir konsekvensen for Europa om landets neste president heter Marine Le Pen?

PS! Neste uke har vi to seminarer om Frankrike her på NUPI. Valgnacshpiel på tirsdag 9. mai, og seminar om terrorbekjempelse i Frankrike fredag 12. mai. De er åpne for alle, alt du trenger å gjøre er å melde deg på.

Hør første episode av NUPI-podden – Det franske presidentvalget - her:

Leverer NATO?

Kollektivt forsvar og avskrekkelse fikk på ny plass på dagsorden på NATO-toppmøtet i Wales i 2014. Foranledningen var den russiske annekteringen av Krim, som endret på mange måter spillereglene for alliansen. Warszawa-toppmøtet fulgte opp og operasjonaliserte Wales-møtet, i tillegg til å legge til flere initiativer. Men leverer egentlig NATO?

Flere NUPI-forskere har evaluert NATO og alliansens toppmøte i Warszawa i ny bok.

  • Hold deg oppdatert på de ferskeste publikasjonene fra forskerne våre her.
  • Du kan se de fleste NUPI-seminarer, samt ekspertintervjuer, på YouTube-kanalen vår.
  • De fleste av NUPIs seminarer er åpne for alle. Se en fullstendig oversikt over programmet vårt fremover her.