Hopp til innhold

Arbeidsoppgaver og lenkeforslag til HHD nr. 16, 2020

title

Arbeidsoppgaver og lenkeforslag til HHD nr. 16, 2020

short_description

related_quiz

questions

  1. Kva er forskjellen på asylsøkjar og flyktning?
  2. Kva slags rettar har ein flyktning?
  3. Kor er rettane til flyktningane nedfelt?
  4. Sammenlikn Flyktningkonvensjonen og menneskerettane. Hva for slags rettar gjer konvensjonen til flyktningar utover dei grunnlegjane menneskeretta?
  5. Bruk eksterne kjelder: Kor i verda finner vi dei største flyktnigleira i verda og kva for konfliktar har folk flykta fra når dei bur der?
  6. Diskutér påstanden: «vestlege land pliktar å stille omfattande opp for flyktningar dersom landa sjølv har bidrege til flukta.»
  7. Diskutér påstanden: «Vi må hjelpe dei der dei er.» Del dykk inn i gruppar hvor ei gruppe er for og ei gruppe er imot.

Sjekk flyktningregnskapet fra Flyktninghjelpen og svar på spørsmåla:

  1. Kor mange flyktningar i verda finnast det?
  2. Lag en liste over de ti landene flest mennesker har flyktet fra.  
  3. Han antalet flyktningar gått opp eller ned dei siste ti åra?


Tidligere Hvor hender det?-artikler




Videre fordypning


 

tasks

tags

finne døme på ulike typar konfliktar og menneskerettsbrot og drøfte kva FN og andre internasjonale aktørar kan gjere, drøfte problemstillinger om fred og sikkerhet, økonomi, miljø, utvikling og bistand i tilknytning til internasjonalt samarbeid, beskrive og vurdere internasjonale konflikt- og problemområder, forklare begrepet menneskerettigheter og gjøre rede for hovedlinjer i utviklingen av menneskerettighetene, forklare forskjellen på erklæring og konvensjon og gjøre rede for sentrale menneskerettighetserklæringer og konvensjoner, gi eksempler på brudd på sivile og politiske rettigheter og på sosiale, økonomiske og kulturelle rettigheter i forskjellige deler av verden, og analysere årsaker til bruddene, gjøre rede for organer som forvalter og håndhever menneskerettighetene og drøfte tiltak som fremmer menneskerettigheter, vurdere menneskerettighetenes rolle i internasjonal politikk, gjøre rede for årsaker til og vurdere konsekvenser av flyttestrømmer internasjonalt

tags_migration

vurdere menneskerettighetenes rolle i internasjonal politikk