Hopp til innhold

Arbeidsoppgaver til HHD nr. 4 2020

title

Arbeidsoppgaver til HHD nr. 4 2020

short_description

related_quiz

questions

  1. FN vektlegger to hovedgrunner til at kvinners deltakelse i fredsarbeid er viktig. Hvilke to hovedgrunner er dette?
  2. Forklar forskjellen på fredsoperasjoner og fredsforhandlinger. Hvorfor er det viktig at kvinner deltar og har innflytelse i hver av disse?
  3. Hvilke forhold kan hindre kvinner fra å delta i fredsoperasjoner?
  4. FNs sikkerhetsrådsresolusjon 1325 slår fast at kvinner og menn rammes av konflikt på ulikt hvis. Hvordan rammes kvinner annerledes enn menn?
  5. Hva menes med at voldtekt blir brukt som våpen i krig?
  6. Inkluderende fredsprosesser som tar hensyn til hele befolkningen, er mest effektive i å hindre nye konflikter. Hva da med barn og unge? Skriv ned tre forslag til hvordan ungdom kan bidra i fredsprosesser.
  7. Se for deg at du deltar fredsforhandlinger i Afghanistan. Skriv utkast til en selvvalgt del av fredsavtalen som sikrer likestilling og lik deltakelse i samfunnet. Gå deretter sammen i grupper og diskuter hva dere har lagt vekt på.

tasks

tags

finne fram til kjennetegn på demokrati og forklare hvordan demokratiske institusjoner fungerer, drøfte betingelser for medborgerskap og demokratiske styreformer, gjøre rede for sammenhenger mellom menneskerettigheter og demokrati, sammenlikne former for makt og maktbruk og vurdere internasjonale aktørers rolle i verdenssamfunnet, drøfte problemstillinger om fred og sikkerhet, økonomi, miljø, utvikling og bistand i tilknytning til internasjonalt samarbeid, beskrive og vurdere internasjonale konflikt- og problemområder, gjøre rede for regionale og globale samarbeidsformer, gi eksempler på brudd på sivile og politiske rettigheter og på sosiale, økonomiske og kulturelle rettigheter i forskjellige deler av verden, og analysere årsaker til bruddene, gjøre rede for organer som forvalter og håndhever menneskerettighetene og drøfte tiltak som fremmer menneskerettigheter, vurdere menneskerettighetenes rolle i internasjonal politikk, definere omgrepet makt og gje døme på korleis makt blir brukt i verdssamfunnet, finne døme på ulike typar konfliktar og menneskerettsbrot og drøfte kva FN og andre internasjonale aktørar kan gjere

tags_migration

vurdere menneskerettighetenes rolle i internasjonal politikk